Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Διαγωνισμός καλύτερoυ αστροφωτογράφου 2011

Το Royal Greenwich Observatory στην Αγγλία ψάχνει για τον καλύτερο αστροφωτογράφο του κόσμου και γι'αυτό διεξάγουν ένα διαγωνισμό στο  link του National Maritime Museum, ώστε να τον βρούν.

Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 13 Ιουλίου 2011.

Ο καιρός είναι αρκετός και ας ελπίσουμε ο ουρανός καθαρός. Λοιπόν ας στρέψουμε τις μηχανές μας και τα τηλεσκόπια στον ουρανό ώστε
να αναζητήσουμε  και να αποτυπώσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!



Απαραίτητες προυποθέσεις: 
 -Η φωτογραφία λήφθηκε και επεξεργάστηκε από τον διαγωνιζόμενο
-Έρχεται σε συμφωνία με τις οδηγίες του Flickr Community Guidelines
-Είναι η πρωτότυπη εργασία του διαγωνιζόμενου
-Δεν παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή άλλα δικαιώματα οποιουδήποτε τρίτου
-Δεν περιέχει άσεμνο ή δυσφημιστικό περιεχόμενο ή υλικό 
-Λήφθηκε τα προηγούμενα δυο χρόνια πριν την ημερομηνία λήξεως των δηλώσεων

 Εικόνες που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο διαγωνισμό είναι:
-Φωτογραφίες που έχουν ήδη δημοσιευθεί στο παρελθόν σε ηλεκτρονικό η έντυπο τύπο ή συνδέονται απευθείας με εμπορικό σήμα μέσων ενημέρωσης
- Φωτογραφίες που έχουν κερδίσει ένα βραβείο σε έναν μεγάλο διαγωνισμό (δηλαδή σε διαγωνισμό που λαμβάνει πάνω από 500 φωτογραφίες ως συμμετοχή)
-Φωτογραφίες που ελήφθησαν περισσότερα από δύο έτη πριν από τη λήξη της προθεσμίας του διαγωνισμού (δηλαδή, έχουν ληφθεί πριν από τις 13 Ιουλίου 2009) 

Κατηγορίες του διαγωνισμού αστροφωτογραφίας
Γη και Διάστημα: Αυτό είναι για τις φωτογραφίες που περιλαμβάνουν τοπία, ανθρώπους και άλλα «Γήινα» πράγματα. Η εικόνα σας θα πρέπει να περιλαμβάνει επίσης ένα αστρονομικό θέμα - για παράδειγμα τα αστέρια, το φεγγάρι, ή κοντινά στη Γη φαινόμενα, όπως η αυγή.

Το ηλιακό σύστημά μας: Αυτό είναι για τις φωτογραφίες του Ήλιου μας και της οικογένειάς του: τους πλανήτες, φεγγάρια, αστεροειδείς και κομήτες. 

Βαθύ διάστημα: Αυτό είναι για φωτογραφίες οποιουδήποτε αντικειμένου πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των άστρων, νεφελώματα και γαλαξίες.

Νεαρός αστροφωτογράφος της χρονιάς: Για συμμετέχοντες οι οποίοι ήταν κάτω των 16 ετών όταν τράβηξαν τη φωτογραφία