Eπιτυχώς έγινε, στις 18:57 μ.μ., η τελευταία προσεδάφιση του διαστημικού λεωφορείου Discovery.
Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Discovery με εξαμελές πλήρωμα προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα τελευταία φορά στις 9/3, 18.57 ώρα Ελλάδας στη Φλόριδα (νοτιοανατολικά στις ΗΠΑ).
Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Discovery με εξαμελές πλήρωμα προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα τελευταία φορά στις 9/3, 18.57 ώρα Ελλάδας στη Φλόριδα (νοτιοανατολικά στις ΗΠΑ).
Στο Διάστημα παρέμεινε 13 ημέρες κατά τις οποίες προσδέθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο ΔΔΣ σήμερα χρηματοδοτείται με περίπου 100 δισ. δολάρια από 16 κράτη. Πρωτολειτούργησε το 1998 σε απόσταση 350 χλμ. από τη Γη. Το Discovery, βάρους 100 τόννων, κάτω από έναν γαλάζιο ανέφελο ουρανό προσεδαφίστηκε με ωριαία ταχύτητα περίπου 360 χιλιομέτρων.
Η επάνοδός του στη Γη, με τον "αυτόματο πιλότο", διήρκεσε περίπου 65 λεπτά. Της προσεδάφισης προηγήθηκε ένας εκκωφαντικός ήχος, που ακούστηκε ένα τρίλεπτο πριν απ' αυτήν σε όλο το κοσμοδρόμιο. Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο πέταξε πάνω από την Κεντρική Αμερική και δυτικά της Κούβας και πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού. Προκειμένου να ακινητοποιηθεί στον διάδρομο, το Discovery χρησιμοποίησε ένα αλεξίπτωτο ασπροκόκκινο.
Επικεφαλής των 6 κοσμοναυτών είναι ο Στηβ Λίντσεϊ, που ανέλαβε προσωπικά από τον "αυτόματο πίλότο" να προσγειώσει το διαστημικό λεωφορείο μερικά μόνον λεπτά πριν αυτό προσεδαφιστεί, ακριβώς γιά να το "ευθυγραμμίσει" με τον διάδρομο της προσγείωσης. Η "ευθυγράμμιση" έγινε τέλεια, με μία "στροφή" 252 μοιρών. Γι'αυτήν την τελευταία επάνοδο του πλέον "ηλικιωμένου" διαστημικού λεωφορείου των ΗΠΑ, που η σταδιοδρομία του ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1984, η Nasa γιά την κατ'ευθείαν τηλεοπτική αναμετάδοση χρησιμοποίησε και μία κάμερα τοποθετημένη στο πιλοτήριο του Discovery.
Συνολικά, εξετέλεσε 39 αποστολές και παρέμεινε γιά ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος στο Διάστημα. Τώρα, γιά να σταλούν αστροναύτες της Nasa στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα πρέπει να υπολογίζει στην Ομοσπονδία της Ρωσίας, εκτός εάν κάποια εταιρεία στις ΗΠΑ μπορέσει, άμεσα, να πετύχει τέτοιο στόχο. Φορτία προς τον Σταθμό στο Διάστημα θα στέλνονται από την Ευρώπη, τη Ρωσία και την Ιαπωνία, όπως κι από τις αμερικανικές εταιρείες Space Exploration Technologies και Orbital Sciences Corporation.
Δύο αμερικανικά διαστημικά λεωφορεία έχουν καταστραφεί. To Challenger την 28η Ιανουαρίου του 1986, πολύ λίγο μετά από την εκτόξευσή του. Το Columbia ενώ έμπαινε στην ατμόσφαιρα στην περιοχή του Τέξας, την πρώτη Φεβρουαρίου 2003. Δύο ακόμα διαστημικά λεωφορεία πρόκειται στη διάρκεια του Απριλίου και του Ιουνίου, φέτος, να εκτελέσουν αποστολές, που εντάσσονται σε ένα 30ετές πρόγραμμα της Nasa, είναι τα Endeavour και Atlantis. Χάρη στις αποστολές στο Διεθνή Διαστηικό Σταθμό θα μεταφερθούν εφόδια ικανά γιά ένα έτος και ένα πανάκριβο Μαγνητικό Φασματόμετρο Alpha--αξίζει 2 δισ.δολάρια.