Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ένας αστρονάυτης στο Ευγενίδειο!

Μία μοναδική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι αποφασίσουν να επισκεφθούν το ίδρυμα Ευγενίδου στις 21 Μαρτίου καθώς εκεί θα παρευρίσκεται ο Ιταλός Αστροναύτης Paolo Nespoli και θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα "Εμπειρίες από το ταξίδι στο Διάστημα".

Συγκεκριμένα ο Ιταλός Αστροναύτης θα βρεθεί στην Αθήνα προσκεκλημένος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και του Ιδρύματος Ευγενίδου την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 στις 6:30 μ.μ.

Ο Paolo Nespoli, χαρισματικός ομιλητής και γνωστός για τις συναρπαστικές παρουσιάσεις του, θα μοιραστεί τις εμπειρίες του από την 6μηνη παραμονή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Θα μιλήσει για τις πιο σημαντικές στιγμές του ως αρχιμηχανικός της αποστολής MagISStra και για τις εμπειρίες του από τις εργασίες συντήρησης του ISS, τις εργασίες υποδοχής Ευρωπαϊκών, Ιαπωνικών και Ρωσικών διαστημικών φορτηγών, που μετέφεραν τεχνολογικό εξοπλισμό και εφόδια και την επίσκεψη δύο διαστημικών λεωφορείων (Space Shuttles) στο ISS.

Μετά την ομιλία του, ο Paolo θα εγκαινιάσει την Έκθεση φωτογραφίας "Ένα ταξίδι στο Διάστημα από τις εικόνες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος"


Διοργανωτής: Ίδρυμα Ευγενίδου, Eυρωπαϊκής Επιτροπής Διαστήματος (ESA)
Ημερομηνία: 21 Μαρτίου 2012
Ώρες: 18:30 - 21:00
Αίθουσες: Αμφιθέατρο, Περιστύλιο 1ου
Υπεύθυνος Οργάνωσης: κα Γαρδίκη, κος Θωμαϊδης τηλ: 210 9469 688
Κρατήσεις Θέσεων: κα Τζίβα, τηλ: 210 9469 688